Makanan Tambahan

Selain new obimin, makanan tambahan apa lagi yang diperlukan semasa hamil?

3 Balas

For me, consume vit c and calcium utk tulang baby and mummy. Nnti kandungan dh besar sikit selalu akan terkena kejang kaki masa nk bangun tidur even tk mengeliat pun boleh terkena. Soo,calcium boleh reduce kejang kaki juga.

4y ago

Skg dy baru week 17 tp dh sakit2 sendi. Mula2 sakit kaki kiri, kdg nk bjalan n bgun dr bgun dan barinh pon sakit. Skg sakit bwh lutut kanan dan tangan masa bgun tdo. Harap2 lepas telan calcium ok sikit sakitnya

obimin dan kalsium ni pun dah cukup sebenarnya.

4y ago

boleh je, tp omega lebih pd kolesterol kan? saya ambil obimin dan kalsium tp minum juga susu kadang 2 kali sehari or sekali sehari.

Kalsium...

4y ago

Dulu saya ambik vetalea shaklee... Pil kalsium... Sekarang tukar makan brand watson... Mana2 ja takpa janji kalsium... Anak dah setahun still makan sebab kita makin berusia kalsium makin berkurang...