New obimin

Nak tanya , kalau kita makan new obimin sahaja , nak kena makan acid folic tambahan ke ? ☺️#firstmom #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

Hi mommy. Kalau pengalaman saya kk dah bagi obimin itu je dia suruh makan. Tak perlu makan folic acid yang lain. Sebab dalam obimin memang ada kandungan folic acid. Tapi kalau hb kerap low so minta suggestion nurse kadang kala dorg akan tukar folic acid yang lain

2y ago

Hb sy last check 7.9 je. Bfr this sy makan maltofer then tak naik jugak , sy mintak tukar.. then dia bg obimin.. saya thallasemia carrier ☺️

Saya pn makan obimin je. Cuma bila masuk 3rd trimester nurse tukar zincofer sbb hb dh start low, tp saya tk boleh telan. Tukar iberet baru ok hb pun naik cantik…

xperlu. sbb new obimin tu je dah ada 1000mg folic acid. pregnant moms kena makan folic acid 400-1000mg per day. kalau lebih sgt tak elok.

2y ago

Tq sis

ade gambar tak sis, sebab sthu saya obimin ni dlm dia dh ade asid folid, soo kita x pyah dh ambil pil asid folid

2y ago

Tq sis

tk prlu awk . sy t-1 pun mkn new obimin je tk mkn sampingan . just mkn mknan shat je lbihkn syur hijau .

sy pun mkn obimin je acid folic tk mkn sbb sy jenis tk suka mkn ubt sbrnah nya daer....

Obimin dah all in.

no need sis 😊

2y ago

Tq sis

no need