maaf mau tanya

sekarang sye baru 23w ..agak2 bila sye boleh beli barang baby... sekarang satu ape pon tak beli lagi.. ke sye dah boleh start beli?

21 Balas

6+ mth blh da beli sikit².baju newborn 3-4pcs,towel,handkerchief baby,set mandian baby.then next² blnnye blh tambah bedung/napkin baby,barut baby,stoking/sarung tgn baby,boleh tambah baju baby yg size 3-6m pula.sbb baby cpt mbesar jd x galakkan ibu beli size newborn tllu byk.atas pgalaman sy sdri😅pampers pun mcm sy beli newborn 2pack dlu.baby da tanggal pusat atau da abis hari baru sy beli size s.jd blh save² bajet dkt situ🤭

Beli sikit2. Sy dah pi survey kedai2 baby pun pening lagi nak beli yg mana wlpn dah ade list yg nak dibeli. At least kita boleh bandingkan harga & kualiti. Sy first baby, lagi lah pening nak cari 😅😅 kalau boleh yg barang2 besar tu, macam set tilam baby, kelambu nyamuk, carseat, stroller, almari beli yg puas hati. Nanti boleh simpan dekat adik2. InshaAllah. Aamiinn.

Dh boleh beli sikit2. Sy 23w haritu dh start beli. Mula2 beli baju je dlu. Sbb pening jgk nk beli sekaligus😅. Planning 7bln ke ats nk start beli tp bila tgk perut makin besar, xberani nk tggu. Takut x larat😅.

Beli sikit2 dahulu sis.. Nanti tak terasa lh.. Kalau beli banyak.. Banyak juga blanja nanti.. N lagi 1.. Kdg2 kita x tahu.. Baby tiba2 nk keluar awal..or ada masalah kena warded lama kh.. Tak lh susah nanti😊

boleh dah beli sikit-ii . jangan lambat sgt sbb kite tak jangka kan baby anytime je boleh keluar . sy beli mase dah masuk 7 bulan , sedebuk terus , rase laju je duit keluar macam air 😂

da,blh bli ckit tu sis, sy pn bli ckit dr 4,5bln..skrg da msok 25w alhmdulillah da sparuh brg2 bby.. nk g bli ms cmni pn da rse x lrt.. nsib da bli dr awl ckit2..x trase sgt la sis😊

Blh beli sdh.. Sy start beli ms awal 14w, tu pun beli sikit2, duit pun x terasa pakai, skrg dh masuk 25w, dh almost semua lengkap, tggl tilam dgn brg mandian sj lgi..

Sy pun 23w pun ta beli lagi..husband dh bising suruh beli..so list jela dlu ap y nk dibeli..dh list bru tgok mna y patut utamakan dn y tak perlu..

Boleh dah start beli sikit2. Kalau beli skali harung, mmg terasa duit tu byk keluar..mcm sy dulu plan setiap bulan nk beli apa..

Beli je skit2 klau nk beli sedebuk sat g jenuh pulak..lgpn hjung2 thun ni byk sales..baik beli skit2 dr skrang..