Dah boleh ke ?

Sekarang saye dah 33 minggu, dah boleh bersama suami dan suami boleh buang dalam ke untuk cepatkan bukaan ? Atau tunggu 36 minggu nanti. Sekarang ni saye banyak berjalan je untuk nak bagi cepat bukaan sebelum kene serah diri.

8 Balas

Dari first trimester pun dah boleh sis , hujung2 ni kalau kerap bersama orang kata senang bukaan bagi saya ada yang menjadi ada yang tak , saya macam2 buat siap travel jalan kaki bagai lasak gila, last2 si kecik ni lewat 6 hari keluar 😅

saya first mom, sepanjang bersama suami time pregnant takd buang dalam . time tuh saya dah 37w4d saya bersama suami and dia buang dalam . know what esok nya perut mengeras and bukaan dah 3cm 😂 selang sehari saya dah bersalin ye 🤣🤣

Sy dri 1st - 3rd trimester mmg husband buang dlm.. sbb baby kan dlm kantung dia so tiada masalah pun.. cuma klu bersama tu jgn hard core sepanjang pregnant ni ye..

Boleh je start bersama suami buang dalam. Baby akan keluar sendiri bila dia dah ready. Kalau dia tak ready, buat macam macam pun bukaan tetap takkan ada.

9mo ago

Setuju juga. Bff saya sampai invest beli yoga ball. Hari2 berjoget atas tu. Dah induce pun taknak keluar, last2 czer. Saya plak tak banyak jalan, bersama pun jarang hujung2 pregnancy sebab malas semua benda. Banyak duduk rumah, tp tu la beranak awal sebulan plak dari due.

Macam cepat sgt je cause awak baru 33w. Anyway sy bersalin normal, hanya berjalan banyak & makan kurma. No sex sbb husband taknak 😂

saya dah 38minggu.. sekarang mmg kerapkan bersama. tapi baby x mau jugak kluar..hahaha..senaman mak nenek sume dah buat..

saya sentiasa bersama suami buang dlm dari 1st trimester. Bersalin awal 2w dari due

jika xde mslh dgn kandungan. boleh bersama bila2 masa, xyah puasa2 bersama.