Share tips for first mom

Ade tak tips cepatkan bukaan sebelum kene serah diri untuk induce ? Sekarang saye 36 week, kene serah diri 38 week nanti. Ade sape2 yang tahu macam mane nak cepatkan bukaan tanpa kene induce untuk first mom mcm saye ?

1 Balas

sebenarnya depend on baby kita juga. bila baby nak keluar. tapi utk awak nak ikhtiar tu tak salah 1) kerap bersama dgn suami. 2) banyakkan berjalan. ajak husband teman awak berjalan di taman/mall 3) boleh guna gym ball buat senaman 4) boleh buat senaman squad kupu2 5) boleh buat senaman rapatkan kaki 22 belah then goyang badan depan belakang 6) boleh buat senaman jalan itik 7) boleh buat senaman ketuk ketampi 8) selalu pujuk baby. bercakap dgn baby. 9) selebihnya berserah kpd allah. minta allah mudahkan proses kelahiran baby awak. doa ibu hamil mustajab dn tiada hijab 10) kalau jumpa kucing liar boleh bagi kucing makan. sambil bg kucing makan minta kucing doakan awak. 11) bersedekah ikot kemampuan. sambil tu awak niat yg baik2