Bersama boleh cepatkan bukaan?

Ada x sapa2 dalam ni yg ada pengalaman utk cepatkan bukaan dgn bersama suami je?

2 Balas

doktor pun kata salah satu cara nak cepatkan bukaan . anak pertama saya gitu malam tu bsama terus turun tanda esok pergi hospital tahan wad 2hari dah bsalin tapi anak kedua bsama sampai kesudah tak ada tanda ending kena tahan wad sebab air ketuban kurang pakar cadang induce paksa bsalin

Saya sis. Masa tu due date lagi 4 hari langsung tkde tanda2 bersalin. Suami ajak bersama, tgh malam tu terus turun tanda. Alhamdulillah tak pasti kebetulan atau apa sbb sebelum tu mmg takde tanda langsung.