Supplement / zincofer

Hi. Sekarang saya tengah pregnant 23 minggu. So far saya takde apa2 masalah and saya boleh makan zincofer macam biasa. Any suggestion supplement yg okay ke? Then, kalau ubat dah habis sebelum appointment date, boleh ke dtg je dekat kk just nak ambik ubat? Agak2 lama ke nak kena tggu sbb kalau boleh nak jimat cuti heheh 😁

5 Balas

Hi, boleh saja berjumpa dgn staffnurse incharge bgtau bekalan ubat sudah habis before appointment, nanti doktor akan bagi prescription sahaja, until u punya appointment. Lama ke tak lama menunggu tu, selalunya akan ambil masa, unless kalau u sudah inform staffnurse n dtg awal pagi. Boleh je mintak timeslip terus kalau nak 😊 Kalau rasa betul2 nak jimat masa, boleh beli dkt farmasi sahaja dulu 🤗

Xpasti blh ke tak sbb slalu yg ambil ubt ni mmg ada appt sndri. Patutnya minta sahaja ubt masa ada appt dgn nurse, even kita ada stock. mereka akn bg saja. Klu nk beli dkt farmasi, ada je. Beli sepapan smntra nk tgu appt klinik

Saya check up hospital swasta, masuk second tri dr bagi mkn iron tablet mcm zincofer/ iberet ikut kesesuaian , lepas tu calcium vitamin D dan ganilia fish oil utk perkembangan baby sbb ada dha dlm dia

kalau blh jgn campur2.. pasal ubat tu try wasap misi yg jaga awak tny.. untuk confirm.. untuk amik ubat kalau p awal okey kot terus ke bhgian ubat.. xpun ptg.. xramai org

Blh inform nurse untuk ambik ubat even belum sampai date appoinment. Nurse sy pesan mcmtu kt sy. Jgn tggu appoinment bru nak ambik ubat.