Ruam pada newborn

Sekarang ni tengah viral krim snowhite. Ramai guna krim tu pada ruam2 kat baby dan sembuh. Betul ke berkesan? Anyone ada yang pernah try? Share feedback pls. Leher baby naik ruam sampai dah nak melecet. Skrng ni sapu sudocream je

Ruam pada newborn
16 Balas

Sy pakai bzu bzu cooling baby powder satu badan setiap hari. Dkt bahagian punggung dgn kemaluan dia pun pakai setiap kali tukar pampers . Alhamdulillah satu ruam pun xde . Sis boleh try n error .

Alhamdulillah. Tq semua. Saya guna cooling powder dan cooling lotion dari brand bzu bzu. Dah hilang dah ruam. Skrg ni ade bintik2 mcm ruam plk naik kat muka dia. Nak kena hilang itu pulakkkkk

Takyah letak sbow white tu sis. Mmg untuk bayi ke? Sudocream tu bagus juga. Mmg akan ambil masa ruam susu tu. Just pastikan sentiasa kering dan bersih. Tu je. Lama2 hilang lah

sy tak pernah pakai. tapi sy pernah baca review ibu2 dlm apps ni juga dalam satu posting anak dia jadi mcm panau pakai cream snow tu. sy pun pakai nappy cream je dekat ruam.

Better tayah letak apa apa . Nb ni harini naik esok dah ok. Just selalu bersih kan guna air suam . Kalau susu meleleh terus cuci

anak saya pakai sudocream okay. pakai light2 je. lepas tu makesure naked time. kasi dia tebuka kene angin dan bersih.

Saya pernah guna utk baby kena eczema.. Tapi x jadi pun.. Pakai Krim dekat klinik baru jadi.. Jumpa doc..

2w ago

Saya rasa boleh je. Anak saya banyak kena eczema dekat belakang leher dgn lengan je. Kawasan berlipat... Muka x kena..

anak saya Pon naik ruam mcm tu..Sya letak bzu bzu cooling lotion tu.. alhamdulillah makin ok...

saya pakai bedak pureen warna merah tu je kalau baby saya naik ruam² . alhamdulillah serasi.