perkembangan kandungan

Sekarang mahu 3 bulan sudah, banyak jenis makanan yg sya tidak boleh makan trmasuk ayam, jdi apa kah yang perlu sya lakukan?

8 Balas

Pembawaan tu sis after 2nd tri, ok sdh tu..sy dulu npk daging pun mo muntah,apalg mo msk..mmg mkn ikan saja sampai 6bln perut be buli mkn sikit2 daging tp tu pun dkedai

mkn sup2 ke sis..sy dlu x lalu mkn jgk pastu try mkn nasik dgn sup daging..jd lalu skit la..mkn buah2 byk..

4y ago

mkn yg bole jela cmtu..nnt lma2 ok sikit la tu sis

sama. sy pn tk blh mkn aym. rse mcm hanyir je . cuba try bnde lain yg menyelerakan

Biasa tu sis.. Sama mcm sy.. Tp lepas cukup 4bulan semua dah boleh telan😁

Makan la yg lain selain daripada tu. Banyakkan makan buah2 dan sayur.

Boleh cuba cereal/oat, kekacang, buah2, roti, pasta

Dah try makan pasta, roti, buah, sayur ?

4y ago

😁😁

Cuba makanan lain yang boleh masuk