MAKANAN BERKHASIAT UTK PERKEMBANGAN JANIN

Ada yg tahu x makanan apa yg sesuai utk perkembangan janin dlm kandungan...sya mengandung anak first dan risau tentang pemakanan sya,, sejak mengandung niy saya lebih memilih makanan disebab kn mual loya dan muntah hampir semua makanan sya x boleh makan kecuali minum susu every day @ nespray tu..sya risau sngt janin sya x berkembang disebab kn pemakanan sya x begitu bnyk dan xda vitamin..harap2 ada yg boleh syorkn sya ambil makanan yg nutrisi baik utk janin..tq

2 Balas

Kurang minyak, kurang garam, kurang gula, lebihkan buah-buahan, supplement utk ibu mengandung, makanan sunnah.

Vit kena mkn..at least ada zat janin dapat serap..