Ayam Dan Milo?

Betul ke tak boleh makan ayam Dan minum Milo semasa berpantang? Sya tu je lauk sya makan ayam sup halia Dan minum Milo Dan air halia.. #seriusnanya #seriusnanya

8 Balas

Dia mcm ni puan. Bukan setakat masa pantang je. Selagi kita masih menyusukan baby, selagi tu kita kena jaga pemakanan kita. Sebab apa yg kita mkn, baby pun akan dapat juga melalui susu badan. Even kalau kita dah x menyusukan pun, still kena jaga pemakanan kita, utk kesihatan sendiri. Apa2 pun boleh mkn selagi puan ok, baby ok. Ada makanan kita mkn ok tapi bagi effect kat baby so kena stop dulu sementara. Contoh ada hari tu sy mkn pedas, terus baby jadi cirit birit, meragam je sampai 2 hari. So sy terpaksa la stop dulu mkn pedas2.

saya ikut nasihat doktor. dia kata time pantang elok ambil protein dan carbo. untuk bagi tenaga especially kalau bf. ayam protein so sangat digalakkan untuk makan. saya berpantang minum milo untuk dijadikan sebagai milk booster. alhamdulilah menjadi. Tapi ikut sis dan anak juga. Kalau luka sis tak gatal dan baby sis tak meragam, boleh ja minum milo ☺️

11mo ago

Sya makan jer Dan minum Milo juga.. Ok saja.. Pelik juga kalau tak boleh makan ayam

makan ayam okay je, melainkan awak ada allergy. milo tu boleh bagi kita tenaga & boleh jadi milk booster. Cuma pengalaman anak first asyik minum milo jadi sembelit teruk memang trauma 😂 anak second ni saya minum horlicks, susu memang meriah sangat.

11mo ago

Takda sya allergic.. Sya tu la lauk yang ada😅sya minum Milo juga hari2..

Boleh je , ade org yg tak boleh mkn ayam sbb lps mkn ayam dia luka dia gatal dia alrgi , ade org plk boleh mkn ikan kmbung pdahal kambung tu gatal tp dngn dia tak gatal 🤭 ikut badan msing2 , mcm akk sy tngn2 pantang pon mkn maggie 🤣

11mo ago

Maggie ye? Best juga tu 🤣

sy tgh pntng itu ja lauk hari2. sup ayam kampung nasi/bubur dan milo🤣 anak first full pantang mkn tu ja. mmg rasa sihat 😂😂 patang anak second kurang berdisiplin skit 😆 pndai mkn nasi dgn lauk2 yg lain

11mo ago

Sya anak second pun ada makan ayam goreng sikit 😅 roti berinti 😅asal kan mengeyangkan sya bedal je

Sy baru habis pantang 2 mngu lepas..Sy time kat hosp dah bg ayam hari2 so balik rumah CL pon msk Ayam jugak alhamdulillah ok je..kecuali awak ada allergic ayam..

Tak betul awak. Melainkan awak ada alergik ya, tak boleh makan. Nanti tak selesa pulak.

11mo ago

Tu la sya pelik.. Tak boleh makan ayam.. Sya tu jer la lauk sya..

saya makan ayam alhamdulillah okay, cuma Milo tu buat sembelit pula