bisa bahagian atas perut..

Sekarang kandugan masuk minggu ke 33 tp nk tanye kenape bahagian atas perut maksud bahagian brdekatan dada selalu rase pedih mcm melecet walaupun xde kesan melecet? Kadag2 sakit x tahan mcm panas2 gitu.. ade x bakal2 ibu y rase cm2?

4 Balas

Samaaa. Itulah yg saya rasa sebelum ni. Orang kata pedih ulu hati, bg sy bukan. Sebab dia tak sakit bahagian dalam tp kat kulit, tapi takda merah² . Betuo tak? Letak losyen ke, letak bedak ke memang tak lut 😂. Dia dtg tiba². Kdg rasa macam kena gigit semut api. Tapi Alhamdulillah now da beransur hilang sakit tu, sikit² je tak mcm sebelum ni. 🤭

5y ago

Skrag dah 37 weeks. 🤭 Sis berapa week?

Heartburn itu sis, boleh minta obat sama dokter nanti. Klo tak tahan boleh ke pharmacy beli gaviscon.

5y ago

Boleh tahan lg,x berani nk mkan ubat.. xpelah sbab die bukan 24jam sakit kadag2 je rase pedih 2 ade..

Sama! Ni la yg sy tgh alami skrg. Skrg sis dah ok ke?

5y ago

X ok pun.. rase mcm melecet je tp xde melecet pun.. dh tanye nurse die ckap sbab kandugan mmbesar jd perut trtolak ke atas 2 y pedih..

Tu pedih ulu hati.