39 weeks. dah dpt tanda ke?

hi, sekarang ai dah 39w. tanda2 major xtron ape pon lg..tp stiap hari rsa prot mkin kerap mengeras n setiap kli mengeras tu lama..kekerapan mengeras tu xlah smpai 5 mnit skli..tp lama duration tu. pinggang skit tp xtau nk describe mcm mna. rasa lenguh je pinggang. then bila brdiri n dduk je rsa sakit kat pelviks n bwh prot..kdg2 dduk pon rasa sakit kat bwh prot bla bby bgerak.. itu dah dikira tanda ka mcm mna..sbab bru ni p hosptal, depa soh blik sbab xdak dilation..depa kata contraction skit mcm sggugut..tp xpnh kna sggugut so mmg xtau mcm mna skit tu..

1 Balas

sama mcm sy dulu. baby kerap mengeras & sy bersalin 39w. bykn brjalan spy ada bukaan pintu rahim. saya dulu sama mcm sis, bila doc kat bukaan da 2cm, sy bykkn brjalan esoknya 5cm & labor 4jam je..

4y ago

itu kena refer doc. dorg yg akan check.