Kencing Kotor

sekadar perkongsian untuk yang sangkut kencing kotor. saya 3 kali check up KK sangkut kencing kotor, ambil sample keputihan & air kencing result normal je. jadi check up seterusnya saya lebihkan minum air putih sebelum check up. start 9 malam sebelum hari checkup, saya dah start puasa & hanya minum air kosong. bangun pagi terus minum segelas air kosong. selepas mandi segelas, selepas solat subuh segelas, sebelum keluar rumah segelas & bawa 1 botol kecil air mineral dan habiskan sebelum ambil sample kencing. resultnya, no more kencing kotor! jadi kencing kotor ni maybe sebab kita dehydrated je. semoga bermanfaat 🤍

2 Balas

Minum bnyk air kosong.. dan ambil sampel air kencing yg tak berwarna.. kalau masih kekuningan, jangan ambil.. itu cara sya..