Kencing kotor

Ada tak ibu ibu yang tengah pregnant and ada kencing kotor apa tips ye? Minggu lepas first check up sangkut kencing kotor, minggu ni kena datang lagi check masih sangkut, minggu depan kena datang lagi hm. Apa tips taknak bagi kencing kotor air masak dah banyak sangat minum dan doktor memang tak bagi berpuasa.

6 Balas

hari tu saya pun kena kencing kotor plus positive protein.tipsnya minum air kelapa, air barli tanpa gula dan air masak.inshaaAllah terus hilang kencing kotor tu. kerap minum air smpai sis rasa nak terkencing n warna air kencing tu bertukar jadi jernih. selagi tak jernih, sis minum lagi air even rasa kembung dah perut sis dengan air 😅. saya hari tu buat cmtu sbb doktor ckp if kali ketiga test masih positive, kena warded

sy smlm chekcup kencing kotor tp mmg kuning sgt2..sbb sye puasa..& bru ponteng 3 hari..so mmg kurg kencing..kdg dkt opis skli je kencing.esok kne repeat test dorg nk tau kotor dr segi ape..tp esok sy decide x nk puasa nk mnum air byk2🤣

Ada sis saya hritu awal checkup kna kencing kotor.. 3kali check kencing kt kk after that last tu dh ok dh maybe sbb ikhtiar minum air kelapa dgn air masak sis. Lagi satu jgn berhubungan intim dgn suami sbb tu pon punca jgk

kencing kotor ke urine protein sis?kalau kencing kotor tu sakit kan.sama mcm sy first checkup dh sngkut urine protein😅kncing pun kuning xjernih.time pregnant pula xlalu minum air masak bnyk perut rasa kembung

sis try minum air bali ... sy kdg seminggu 2x minum air bali ..alhamdulillah setiap kali check up x ada mlsh ..

minum air kelapa. air barli.