Kencing Kotor

sekadar perkongsian untuk yang sangkut kencing kotor. saya 3 kali check up KK sangkut kencing kotor, ambil sample keputihan & air kencing result normal je. jadi check up seterusnya saya lebihkan minum air putih sebelum check up. start 9 malam sebelum hari checkup, saya dah start puasa & hanya minum air kosong. bangun pagi terus minum segelas air kosong. selepas mandi segelas, selepas solat subuh segelas, sebelum keluar rumah segelas & bawa 1 botol kecil air mineral dan habiskan sebelum ambil sample kencing. resultnya, no more kencing kotor! jadi kencing kotor ni maybe sebab kita dehydrated je. semoga bermanfaat 🤍

2 Balas

Caranya, pastikan minum byk air kosong sebelum kencing. Kalau kencing sikit, kencing akan pekat, kemungkinan akn ada kencing kotor dan bacaan ketone pon naik.Standby bwk air dlm beg mase checkup. Sebelum kencing, cuci dulu private area, kencing sikit, ambil kencing yg tgh2.. bukan kencing paling awal dan akhir.

Minum bnyk air kosong.. dan ambil sampel air kencing yg tak berwarna.. kalau masih kekuningan, jangan ambil.. itu cara sya..