Kencing kotor

Kali ke-3 pergi check up kencing kotor. Dah minum air byk. Ada tips tak?#firstbaby

2 Balas

Hi mommy. Kalau dah kena kencing kotor masa pregnant memang lama untuk elok. Saya pun pernah kena. Cuba ikhtiar minum air barli tanpa gula. Samping itu, follow apa yang doc sarankan jika perlu ambil ubat.

Cara kencing time nak hantar ke lab pon ada caranya. Kena cuci dulu alat sulit, kencing dulu jgn tdh, dan tadah kencing yang tengah2. Kencing yg awal2 tu agak kotor.