Tinggal bersama keluarga

Sekadar nak meluah… edd saya 23/8 tapi bila2 masa je boleh keluar kan… saya dan husband duduk dgn family saya memandangkan ekonomi kami masih belum kukuh untuk duduk rumah sewa. ( yg tanya kenapa tak simpan duit tu, Alhamdulillah tahniah, anda tidak diuji dengan perihal kewangan) Yang tak bestnya, saya nak keluar berdua ala2 date dengan suami saya, mesti mak saya nak ikot sekali. Mmg la kiteorg ajak keluar sebb dia ni jenis cepat sgt terasa kat semua menda ( ni pun tak best) tapi Dia macam tak faham2 lagi, lepas ni saya entahla berpantang lepastu mmg sah2 la sussah nak ada peluang keluar berdua tu. Tapi nak ikot gak.. And fyi , tiap kali keluar saya macam kena babysit dia (pimpin tangan , tgok jalan apa semua). Sampai nak pegang tangan suami ke jalan berdua pun tak boleh. Bukannya taknak ajak or jaga langsung, tapi mmg lama sgt dah kiteorg tak keluar berdua. Sampai saya sendiri tak igt bila last kiteorg keluar berdua. Nak cakap saya ni jahat sgt tak nak dia ikot atau biar dia sorang2, Padehal ada je lagi adik beradik ngan ipar ( ye stay sekali ngan abg ipar , lagi tak best) kat rumah untuk borak2 . Em Rasa macam entah potong mood, rasa stress pun ada, baru cerita pasal part ni, belum lagi part2 lain. Sampai bila nak hadap pun tak tau, dah berbulan bersabar😌 Minta semua tolong doakan keluarga kecil kami, dilimpahkan rezeki, ada tabung simpanan supaya boleh ada rumah sendiri secepat yg mungkin. Dan juga tolong doakan saya selamat melahirkan secara normal tanpa jahit dan komplikasi kepada saya dan anak kami. 🥹🤍🫶🏽

29 Balas

hai sis..maaf lhaa yer komen kat sini..beruntung sis masih ada mak..sy dah tak de mak..mak sy meninggal time 1st pkp..sy tk smpat pon nk balas jasa2 mak sy..sy dulu macm sis juga..rasa mak sy membebankan,menyusahkan tp bila mak sy meninggal bru rasa menyesal tak sudah sbb apa??sbb dah tkde tempat nk mengadu,bermanja..kalau suami sis jenis paham,dia tkkn kisah pon tk dating..amik peluang yang masih ada nie sis jgn nnty menyesal..pasl dating berdua 2 tk slah pon kalau sis bawk mak..sis sekrg tgh mengandung bakal bersalin..mintak maaf lhaa dengn mak sis takut nnty nk bersalin sush..bersihkan hati sis..semoga sis dipermudah urusan bersalin dan selamat melahirkan...

bersyukur dan beruntunglah masih ade mak..sy dr remaja xde mak ayah..sy duk ngn tokwan..dpt pimpin tokwan pun dah sayu dah rasa ati..xkisah la kuar bertiga pn.masa kite kecik ade ke mak kisah mase abis utk jge kite smpai tolak tepi utk layan ayah..mak x kisah x berkepit ngan ayah sbb kite.smpai mase berdua pun mak ayah x kisah bile ank duk tgh2 celah ketiak.hargai dulu sementara masih ade ni..susah2 awk berjalan kanan pegang suami..kiri pegang mak.mungkin x rase lg perit bile mak ade..klau dah xde hari2 rasa menyesal x bt y terbaik utk dia.kdg org tua ni bile keseorangan die sunyi..nk perhatian..jd kite kena sabar

" harap sis baca komen saya nieh.." sis tu dah nak bersalin tau hati tu biar lah elok sikit yang sis mengeluh tu mak sis tau bersyukur lah masih ada ibu wlau pun syurga d tapak kaki suami sekali pun sis tak bleh derhaka dngan ibu sis rezeki sempit pun sbb sis berotak sempit terhadap ibu sendiri... sis minta lah ampun dngan ibu sis nnti tak pasal2x susah nak beranak sbb bnyak dosa dngan ibu sendiri... mesti ibu sis terasa hati sbb sis layan ibu nak tak nak jee,,, sorry sis dngan kata2x saya agak kasar klau bab ibu nieh saya memang tak bleh klau d layan mcam ibu tiri padahal tu ibu kandung

bukan senang untuk perempuan lepas kwen dapat utamakan mak kite sendiri tau. kebanyakan lelaki anggap mak dorang lagi patut diutamakan berbanding keluarga kite yang pempuan ni. bersyukurla dapat duk umah sendiri dengan selesa leps kawen. saya duk umah mak mertua, ipar semua lelaki itu belom camput anak buah dah besor2 keras kepala pemalas semua. saya tak kisah duk umah mak saya sendiri kalu hari2 dapat berkepit ngan mak lelagi time pregnant. memang tak sama manja mak ngan manja suami tapi kalau takde mak, kite pun tak jumpa suami kite sekarang kan. hargailah mak awak tu

Belah mertua saya, lg ketat. Nak pergi mana mana tak boleh berdua tau! Tapi saya tak pernah cakap mertua saya bukan bukan. Sedangkan saya pun nak me time laki bini macam awak. Tapi apa saya fikirkan is takpa dengar je cakap mertua. Tak pernah keluar berdua dengan suami bila mertua ada. Sebab jaga hati mertua. Jangan merungut, itu je kunci rezeki murah. Redha ini yang Allah tentukan. Ada sebab kenapa kita diuji dengan parents begini

Kalau rasa tak selesa pindah rumah , tu je solution . Sy pun ada masalah kewangan tp gigih jugak duduk luar sbb taknak duduk dgn family sbb nak elak benda mcm ni la . Solutionnya carilah rumah yg mampu utk disewa walaupun kecik mana pun . Ada je rumah sewa yg tak perlu depo mahal mahal , yg penting rajin cari . Pasal mak tu , ckp elok elok , lama tak keluar berdua . Kalau ckp baik baik akan faham punya .

semoga dipermudahkan setiap rumah pasti ada masalah..bawa bertenang. Kesabaran itu penting..sekali kala itu ajak hubby je lah gi panggung wayang je. Mgkn xde org nak ikut ke tempat gitu...blh la pegang tangan suami insha allah, night show ke. Plan hari lain ajak mama utk bershoppimg. Berterus terang aje tanpa menyakitinye. Kata je ada ticket dua je dpt.

bagi jela mak awak kat saya . sya ni mak dha lama ninggal . bersyukur la masih ada mak . doa mak tu pnting jgk tok awak . sya gan husband d uji kwangan pon still boleh sewa rumah . knpa awak tabole na sewa bilik ke ? mak mertua takpe lagi . ni mak sendiri . nanti anak awak buat blk kat awa . rasa ap nanti ?

Hi sis. Moga diluaskan rezeki ya. Doakan saya dapat stay sama (rumah sendiri) dengan keluarga kecil juga. Apa pun banyakkan bersabar dan kalau nak straight forward taknak bawa mak tu boleh cakap cara berlapik. Yela nak jaga hati satu hal, nak luangkan masa dengan suami pun satu hal juga

ya Allah best ya dpt luangkan masa keluar dgn mak sdri..sy ni sejak kawin xdpt nk heart to heart dgn mama sy sgt..balik kampung jrg2 SB komitment kerja .hargaila sis moment dgn ibu Kita..tak lama lagi sis pun akan bergelar ibu..semoga dipermudahkan urusan sis Dan keluarga ya..