Luahan hati

Kereta suami dah kena tarik sebab ada tunggakan lebih krg 10 bulan. Suami pun tak pernah cerita pasal tunggakan ni sbb dia taknak sy serabut. Mil tolong bayarkan tunggakan tu & dapat dah kereta tu., alhamdulillah. Tapi yg jadi tak bestnya bila si mil tanya mana pergi duit belanja suami satu persatu. Duit sewa rumah berapa, susu anak berapa, bg isteri ko berapa, beli barang dapur berapa. Tak tahulah kalau emosi sy yg tak ok bila dgr diorang berborak berdua kat ruang tamu. Ya syukur sgt mil tolong anaknya. Tapi nak tegur anaknya suruh bayar hutang, janganlah dok tanya saya “kereta kau bayar tak? Hutang tak boleh tak bayar.” Nak menegur anak dia tapi dengan cara perli sy pulak. Sy pun ada kereta sendiri & sy bayar kereta guna duit sendiri. Mil pun keep tanya sy “kereta kau sape bayar, guna duit sapa? Kau ke dia?” Apalah masalah dia tanya mcm tu. Serabut otak. Ke sy je emosi tak betul ni? Haihh

2 Balas

maybe awk kne amik tau kot kewangan husb awk.. mcm sy pn tny jgk sbb risau asek duit abes, satu2 sy tny duit gaji dia byr ape.. sbb pngurusan kewangan dia out sikit 😅 mungkin nmpk kte ni mata duitan klo tny tp kte jgk berhak tau sbg isteri..

for me, klu mil tanya psl komitmen awk, awk jawab saja yg awk bayar sndri. xde guna duit suami. so dari situ mil akn lebih fokus pd ank dia.

7mo ago

Ya sis itu respon sy, cuma dia tanya 4 5 kali mcm risau betul anak dia yg bayarkan kereta sy.