luahan

sekadar berkongsi rasa hati.. sy dgn suami kawin baru setahun 4bulan.. pernah 2x keguguran..belum mempunyai anak.. sy dengan family belah suami baik sngat.. diorang baik boleh gurau2 senda.. dalam gurauan tu kdang ada yg terasa.. slalu bndingkan sy dgn yg lain yg dh beranak..betul dio orang niat nk brgurau.. tpi sy pun manusia ada hati perasaan.. sllu ckp org lain buat trus jadi sy n suami tak pndai asyik xjadi je.. Ya Allah tu bukan kerja sy .. tu kerja maha brkuasa..skit hati Allah je tahu?doakn sy supaya dapat rezeki untk dpt merasai jd seorang ibu jugak ye..

17 Balas

Assalamualaikum sis...jgn stress sgt...pikir positif..blum masanya tu...Yakin dgn rezeki Allah ...bkn sis x bole mgandung cuma rezeki sis blum smpi...sis kena byk bersabar sntiasa doakan yg baik2 tuk diri sndri n org lain...ada sbb knapa blum ada rezeki anak tu...sy pn pena kguguran 2 kali...11 tahun sy tggu tuk ada baby...byangkan selama 11 tahun sy trpksa mngadap soalan org sekeliling soal anak...dgn kuarga dua belah pihak..sedara mara n kwn2...bnda tu sgt sensitif bg org2 yg mcm kita yg lama tggu...tp sya pikir positif n doakan yg baik2 mereka2 yg brtnya..mgutuk n mnyindir...sgt sakit tp sy kena redha n yakin blum smpi rezeki..Syukur Alhamdulillah berkat sabar n redha selama ni...Allah makbulkn doa sy n org yg mndoakn sy...rezeki sy sda smpi tuk mengandung anak pertama sis tahun ni 2020...n skrg masuk 5 bulan🥰🥰 ...jd sis kena slalu positif n jgn mgharap sgt nt stress...tu jga salah satu hormon x stabil...sori sis trlalu pnjng crita sya...just brkongsi pngalaman...doakan sy sihat n baby sy pun sihat...Aamiin3...tq.

Cam mak mertua dan pak mertua saya.. Masa blom mgandung.. Asl nmpk muka.. Asyik tanya cucu je.. Bila cucu dah nk kluar.. Lgsg xheran.. Xde tanya keadaan baby ke.. Tanye persiapan ke? Langsung takda.. Belikan Apa2 pun takda.. Pdhal cucu sulung tu.. Entah. Tgok cam fmly saya pulak yg excited sedangkan cucu nom 13 klo belah saya ni.. Lagi sakit 😂 ape pun abaikan jela sis.. Sy pernah lalui ape awk lalui.. At least awk Untung dpt kluarga mertua yang baik 😘

saya dulu klu org tanya saya jawab mintak doakanlah saya ada rezeki ye..mana tau berkat doa2 diorg ni saya mengandung.. kwsn rumah saya byk kucing suka dtg mintak makanan..saya dgn suami memang beli makanan kucing simpan..klu kucing dtg kami bg makan..awal tahun hari tu saya ckp dgn sekor kucing betina..asyik kau je ngandung..bagi la aku pulak..alhamdulillah skrg tgh mengandung anak first..saya doakan sis pun ada rzeki nanti

Haha saya pernah. Mak mertua jerit dr ruang tamu tanya bila nk dapat anak niii. Saya dan suami kat dapur mngemas. Walaupun dia dgn nada bgurau, kat situ ada ipar duai yg lain n adik ipar sy yg tgh sarat preggy. Saya diam senyum je sbb fhm cara gurau diorg mmg kasar. Masuk bilik suami pujuk. Saya redhakan hati. Alhamdulillah bila saya preggy ni, dia la yg paling rasa bangga sbb suami ank kesayangan dia.

Sabar laa , allah dah atur semuanya . Saya doakan awk dan suami dikuniarkan zuriat yaa . Semoga alla hadirkan malaikat kecik dalam rahim awak . Jgn sedih sedih tau ❤️❤️❤️ doakan saya jugak , baru kawin 5bulan . 😅😅😅 Menunggu jugak utk ank pertama . Semoga ada rezeki utk kita dua . Aminn yaa rabb

Sy pn prnh 2kli kguguran jgak...usia perkhwinan bru 7bln.. xpe...pasni sis jge kshtan dlu...pulih kn bdn dlm 2,3bln...pastu cbe try ble bdn btl2 da sedia...yg pnting jgn putus asa n doa bterusan...alhamdulillah rezki sy da 3bln hamil... insha'Allah...jgn ambik peduli tanggapan org...sntiasa positif...

Huhuhu sabar dan tawakal ye sis. Sy doakan Semoga Allah berikan rezeki Zuriat yg soleh &soleh buat sis dan suami pada tepat masanya nanti .. InshaAllah akan ada rezeki buat sis, Allah Maha Pemurah ..

Sabar bnyk2 ye. Kalau tak tahan sgt mungkin blh ckp baik2 dengan sedara tu. Kadang2 orang yang tak pernah merasa ni empati kurang. Dorang rasa benda tu gurauan je. Sedangkan ada hati yang terguris

Bersabar je yg mampu. Doa, usaha, tawakallah. Belum rezeki & ada hikmahnya nanti. Cuma perlu hargai masa berdua bersama suami. Fikir yg positif & jangan putus asa dan doa. Sabar ye sis 😘

Bersabar ye sis.sy fhm perasaan sis.sy dah nk masuk 4 thn kwin..2x gugur.. Alhamdulillah bulan puasa sy pregnant. Sis jgn putus asa.selalu berdoa Yee..in Sha Allah dgn izin Nya.