kencing manis

Sejak saya hamil ank k5,saya kena kencing manis..dan yg paling saya tidak suka saya selalu keluar keputihan n sgt2 gatal..boleh bagi petua ka nak bagi hilang?tolong2 org susah..

11 Balas

Yeke sis... Better pergi klinik sis... Sbb kalau keputihan byk sampai gatal mgkin ada infection.... Klau pergi klinik Dr akan amik sample keputihan... Kalau kuman biasa Dr akan bg antibiotics... Klau kuman bahaya GBS tu,, masa nk branak nnti baby kena on antibiotik...

5y ago

Amin.... 💕

The discharge and itchiness is because your sugar intake is too high. If you control your sugar, the discharge will go away.

byk kn minum air sis.. sy dulu mcm tu juga.. tapi kalau keputihan tu makin teruk, better bagi tahu nurse

sy pon alami yg same.. preggy 17wks.. de gdm.. puas pk nk turun kan gula...pe nk mkn...sbb asik lapa...

5y ago

Kn.. Selalu saja lapar,tk dpt nk kwal mkn

Cuba basuh dgn air suam + garam sikit.., sye cuba okay..kurang sikit gatal2 n keputihan.

5y ago

😀sme2

Kurangkan gula & yeast dlm mknan & minuman sis seharian ye

5y ago

Ok sis..ma kasih

Bgtau doc je nt msa check kk.. Nt doc akn bg ubt

5y ago

Ok sis..ma ksih

Stop mkn manis.. Mkn yogurt asli

5y ago

Ma kasih info nya..nanti saya cri..tq

Sis kena kawal makan.

5y ago

Susah saya mau kawal mkn..cepat lapar 😌

Makan yoghurt asli sister.

5y ago

Tq sis