Petua kencing manis

Hi.. Assalamualaikum ..nak tanya ada tak sesiapa tau petua untuk mommy kencing manis ? Saya hamil 14 minggu and sangkut kencing manis..rasa down sangat😣

2 Balas

sy sgkut juga time 14mggu prgnant.. down habis.. tapi sy mmg start jaga makan, sehari sbelum buat bsp lgsg TAK minum manis n TAK mkn nasi.. sy cume mkn roti wholemeal + salad + telur dadar.. hbis bsp mlm tu bru melantak nasi, tu pun msih brjaga2 kuantitinya..akhirnya sy cume GDM ON DIET sampai bersalin, Alhamdullh leps baby lahir, semuanya oke wlupun baby dipantau ketat sebaik lahir sbb maknya ade kencing manis kan, depa risau baby hypo iaitu kekurangan gula.. lepas sebulan lebih, mnum air gula lagi, sy dh xde gdm..huhu..so puan rileks jek okay, jgn stress2 tapi tolonglah jaga makan demi diri sendiri and baby..😘😘😘

pn boleh minum OMB buah utk control GDM 🤗 boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/ombuah