kencing manis semasa hamil

Slm..mcm mana nk kawal kencing manis masa pregy ni..sebelum ni x pernah ada,yg ada darah tinggi.tp darah tinggi hilang entah kemana..yg muncul plak kencing manis..ada x petua or apa² lah bleh kawal pemakanan ibu hamil

1 Balas

saya dulu ada kncing manis masa mengandung. yg pnting kurangkan makan minum manis. sy amalkan air barli tanpa gula, epal hijau, kacang bendi, air lemon panas . yg ni serasi dgn badan sy utk turunkan paras gula. buat bsp pun dah cantik.

4y ago

Ok..tq..nanti trai cuba buat..klu turun..ok lah..runsing..x larat nk berulang klinik