Aktiviti Sepanjang Kehamilan

Sejak pregnant ni, pastinya ada aktviti yang terhad untuk anda lakukan. Namun, aktiviti asas seperti di bawah masih lagi selamat untuk anda. Minggu ini mana satu aktiviti yang kerap anda lakukan? Ada yang makan sahaja tanpa hari esok? Hehehe.. jom kongsikan di ruangan komen!

Aktiviti Sepanjang Kehamilan
22 Balas

Mengandung anak ke-4 sekarang. Boleh buat semua kerja seharian cuma tak tahan dgn segala sakit² yg sedang timbul ni 😂 Segala sakit badan, sakit pinggang semua ada. Lenguh² dgn nafas yg mcm panjang x panjang jer rasa 🤣 Inshaallah, moga kita semua dipermudahkan

Semua yang diatas..tp kandungan no 2 ni..rasa die penat sikit macam baru lepas berlari..bnyak baring pon ada..mungkin sebab usia dah 35thn kot😅..badan x sama macam umur 20an

4mo ago

kan tu la..mmg lain mcm kalau preggy umo 30 ke atas ni..sy mmg jenis bersukan..tp bila preggy ni mmg penat sgt bdn..tp sy amalkan jgk workout ke ape..kdg slowwalk 5km..bila x exercise bdn lemau sgt2..

kemas uma ,masak ,makan,jalan2 ,pergi kenduri,tgok wayang ngn anak²,..macam biasa jee ..kot sakit baru la rehat ...kalau suami balik suh suami urutkan..kot x anak2 la tolong urutkan

Tak dpt nk buat apa dh kna warded dh msk 17 hari sbb pp type 2. Bosan xtau nk ckp. Baki lg 5 hr sblm czer. Mmg ulang jalan ke tndas, mkn, mndi, tukar baju tu ja la.. sedih sgt akhir prgnancy hbskn masa kt spital. 😿

sy nombor lima dan nombor 1 jer kalau bab makan sy memilih sangat kalau bersenam rasanya awalnya nak buat tapi awal lagi membaca buku mungkin saya suka buka surah ayat ibu mengandung 😄

1-5 .. no 6 kdg kdg Tu pun curi curi masa sbb tkejor NK buat kje umah .. syukur pregnancy yg ke 2 ni rse mcm gagah sikit NK buat kje umah wpun kdg kdg pancit jgk 😂

Tidur,makan,duduk dan berjalan bnyk lgi aktiviti yg sy buat masa due dh dkt

awal trimester ni ...mabuk manjang ...baring duduk jak jawabnya

hari2 berlajan n berdiri..dr pagi msuk keje smpai blk..hehehe

ada tak yang mengandung langsung tak ada alahan..?

4mo ago

Alhamdulillah.. sy preggy xda alahan..