Suka sangat makan manis

Sejak pregnant masuk 4 bulan lebih ni suka sangat makan manis manis . Kadang boleh dikawal , kadang tu dh tk boleh kawal . akan effect kat baby ke ?

1 Balas

dia effect pada ibu dulu dengan kandungan gula dalam darah tinggi dan Pn boleh positive GDM. bila positive GDM kmungkinan baby besar dan akan disuruh bersalin awal dari tarikh due. Tu adalah effect dan kesan bila pengambilan makanan manis tak terkawal.

4y ago

pengambilan insulin juga mungkin akan diberikan oleh Dr