give me advice

sejak kebelakangan ni asyik suka jerit jerit cepat melenting . suami pegang pun saya tak suka. dah lah stress asyik fikir cari duit 😭 bahaya ke kalau asyik marah marah ni takut effect baby

9 Balas

Ya.. Byk kan bersabar, ingat tuhan dan selalu positive dan happy sis. Kesian kat baby. Saya fhm apa yg sis rasa. Masalah kewangan mmg stressful. Tp usaha dan bykkn berdoa. Sy pun stress dh x kerja. Acc dh kosong buat support keluarga. Fully depend on husband yg kerja mencari client (gaji based on komisen shj). Tp sy xpernah marah dia malah beri sokongan mental fizikal agar dia lebih cepat berjaya. Juga mommies perlu bykkn solat dhuha, bersedekah dan beristighfar. Moga murah rezeki sis Amin 😊

stress sbb financial prob & plus pembawaan baby mood jd swing.. byk kan berdoa puan .. jgn ikut perasaan .. selagi blh bincang .. try bincang elok2.. kesian baby :) insyallah ada rezeki tuk baby .. stay positif

Stress dan sedih bahaya untuk baby dalam kandungan. Cuba tenang kan fikiran dengan lagu2 yg menenangkan, bunyi ombak atau angin. Kalau yg beragama Islam, boleh dengar bacaan zikir. Mudah2an akan tenang 🤗

Hormon tu... Cuba sis calm down... Take a deep breath... Stiap masalah pasti ad jln penyelesaian nya... Klu slalu stress mmg ad effect kat baby.. Dy pn ikut stress nt.. Smoga sis strong💪😘

Sis jangan stres sangat ya. Cuba pikir positive dan manjakan diri sesekali. Macam pergi spa ke, atau buat benda yg sis suka. InshaAllah okey

Cold down sis.. Klu marah2 apa pun x settle. Tenang bru dpt settle any problems ✌️

Jangan laa stress sis. Kena pandai control marah tuu. Nanti baby pun suka stress.

Sya pun mcm tu suka marah2... Entah knpa

Ye effect baby die akan jd marah2 nnti