sedih

Why lah sejak pregnant ni saya asyik cepat marah kat anak no 1, kat anak no 2 saya boleh cool down lagi. Sebab anak no 1 ni paling kuat jerit dan nanges ke.. ????

7 Balas

Mgkin sbb dia yg sulong & kita rs dia dh boleh berdikari even umur dia masih mentah.. Nk handle yg 2nd lg.. N emosi time pregnt lgi.. Sometimes sy pun rs cmtu tp bila pk2 balik dia buat cmtu utk tarik perhatian kt dia.. Mmg kena sbr byk2.. Dia aktif bermakna dia sihat & anak yg bijak.. Dia ngis @ tantrum nkkan perhatian.. Mgkin ada keperluan dia kita terlepas pandang.. Kdg2 ms tgh nk mrh blh pause dlu dlm beberapa minit sbb ms tgh mrh otak kita dh xblh berfikir scra logik.. Ambil ms mcm zikir o minum air.. Then bru cari jln terbaik.. Semoga kita diberi kesabaran dlm kendalikan keluarga spy lebih bahagia..

Sme la sis.... Sometimes, dy buat kita marah n stress... Mlm2 sy nangis sorg2 pkirkan keadaan mcm ni.. Dlu okey jer.. Mgkin sbb kita dah penat dgn simptom2 mgandung, dgn nk layan dy lg... Cuba utk cool down n take a deep breath.. N sntiasa ingat kat Allah.. Yg no 2 very understanding n very helpful.. Smoga kita smua ibu2 dtmpatkan di dlm syurga di akhirat kelak... Aminnm

Biasalah sis.. bila preggy emosi kita xstabil dengan morning sickness lagi.. dengan peningnya.. ngan ank2.. Sometimes saya pun rasa nak mengamuk ngan ank 1st.. padahal dia nangis sbb nk dukung je.. Kene tarik nafas dan cuba cool down and istigfar banyak2.. in shaa allah rasa nak marah tu hilang..

Emosi dan hormone ibu mengandung tu sis

Normal...banyakkn bersabar ye🤗

biasa laa tu sis

Tk pasti la