Bayi tidak mahu menyusu ibu

Sejak 4 malam ini anak saya terlalu kuat menangis khususnya pada waktu malam dan tak nak menyusu ibu, bagi susu formula kadang nak menyusu kadang2 dia tak nak ? Bayi saya batu berumur 2 bulan lebih , penat jugak memujuk anak dalam sejam lebih baru anak saya tidur , ada tips tak bagaimana bagi menenagkan anak2 supaya tidak terlalu fussy ?

3 Balas

cuba bedung, dodoikan. maybe anak teringat sensasi dlm perut lagi. nak goyang goyang