Bayi 2 bulan asyik tidur kurang menyusu

Halo mummy semua nak tanya normal ke tak bayi saya umur 2 bulan Waktu siang asyik tidur je.. kejutkan dia menyusu terus meragam menangis.. ada pengalaman tak? Bayi 1st Susu botol

2 Balas

Hai mommy. Biasa la baby dh terbiasa rutin tidur sepanjang hari sejak dalam perut. Bangun pun sekejap sekejap nak regangkan badan kecil mereka. Tapi mommy kena keep on kejutkan baby untuk menyusu tau sebab kita taknak baby kembung masuk angin tak menyusu dan lagi satu, mommy boleh turunkan jaundice baby 😊

2y ago

@anonymous : ada jaundice. prolonged jaundice. sbb anak saya prolonged jaundice sampai umur 2 bulan lebih. masa dekat nicu,nurse ajar kejutkan baby dengan sentuhan,geletek kaki,tepuk² tp jgn tepuk dodoi.

Sama la. Baru turns 2 months few days ago. Lepas suntik 2 bulan terus jadi mcm ni? What u do ya? Sy kejut dia tapi dia tutup mulut rapat and nangis