kekerapan bayi susu formula

Hai.. nak tanya.. bayi sy fully menyusu susu formula... normal ke bayi umur 1bulan 15 hari menyusu dlm tempoh 4-5jam sekli utk 3oz? kadang2 bila sy bg susu baby menangis dlu lpstu bru baby nk menyusu

1 Balas

3 oz untuk baby umur sebulan lebih tu terlalu banyak.. selalunya baby umur macam tu maksimum pun 2 oz je dan dia akan repeat 2 jam ke 3 jam sekali.. 4-5 jam sekali tu lama sangat tu... baby kecil lagi... takut perut masuk angin nanti sebab lapar..