Bayi tidak mahu menyusu ibu

Sejak 4 malam ini anak saya terlalu kuat menangis khususnya pada waktu malam dan tak nak menyusu ibu, bagi susu formula kadang nak menyusu kadang2 dia tak nak ? Bayi saya batu berumur 2 bulan lebih , penat jugak memujuk anak dalam sejam lebih baru anak saya tidur , ada tips tak bagaimana bagi menenagkan anak2 supaya tidak terlalu fussy ?

3 Balas

Ada 1tip kwn sy bg dan sy pun pernah cuba masa anak sulong. Rasanya menjadi. Cuba awk berdua aja dgn baby dlm bilik. Ibu Buka baju or bra smua, bg dia bau badan lebih skit gitu la. Dan cuba menyusu badan. Sy xingt baby pn ada buka baju x. Tp tryla buka. Bg kulit dgn kulit. Bg bond lebih. Moga membantu.

2y ago

betul tu anak sy kdg mcm tu jgk.. bila sy buka baju bra semua sy bg dia hisap tidur di tepi sy.. rupanya mmang dia nk dgn sy je

Hi. Ada check perut tak. Mana tau kembung. Kadang sebab tu dia taknak menyusu. Baby saya masa 2 bulan lebih pun kadang menangis beriya bila malam. Kadang dia nak di dodoi bawa keluar dari bilik ke nanti dia okay.

2y ago

Oh yeke. Cuba try zikir sambil peluk dia. Cara pegang pun mainkan peranan kadang kala anak taknak berhenti menangis

cuba bedung, dodoikan. maybe anak teringat sensasi dlm perut lagi. nak goyang goyang