check air ketuban

Sedikit perkongsian. Td saya check up kat kk. Sambil check nurse bual2 dgn saya. Katanya time scan baby, jgn terlalu fokus nk tahu jantina anak jer. Tnya doc detail lagi terutama kandungan air ketuban. Sgt penting. sbb pengalaman dia sndiri selalu scan baby tp x pernah amik tahu pasal air ketuban, tiba2 dh nk smpai masa, doc kata kering. Kalau lambat sehari bsalin baby akan meninggal. Allahu.. Sedangkn nurse pn tlepas pandang, apatah lg kita. Katanya kalau kurang pn bahaya, terlebih pn bahaya. So, penting ambil tahu. Peringatan utk kita semua ?

1 Balas

Sy scan kk xpnah tnye jntina baby..sy slalu tnye psl air ketuban, kedudukan uri & pertumbuhan baby.. klau nk tnye jntina bese sy akn pg private clinic..