pilihan jenis ubat utk meningkatkan iron semasa mengandung? Boleh kongsikan pengalaman ❤️

Sedikit perkongsian ada bnyak jenis iron tablet dan julat keserapan yg berbeza.. ada juga yg datang sekali dengan multivitamin ada vit c.. dan ade tecnology pelepasan larutan berbeza dalam perut utk elak pedih hulu hati @bloating. Cth iberet.. Ramai ibu yang alami alahan ambil tablet iron sebenarnya perlulah cari yang sesuai dengan keperluan dan banyak mana perlu ibu2 ambil. Ada ibu yg memang anemia dari remaja macam ida dan Perlukan kuantiti yg lebih tinggi kerana masa mengandung HB akan jadi lagi renda, dan amalkan selain iberet ida akan jadi bloating, nausea dan pedih hulu hati. Ida amalkan iberet.. anda mcm mna🥰?

pilihan jenis ubat utk meningkatkan iron semasa mengandung? Boleh kongsikan pengalaman ❤️
1 Balas

clear chart