Iberet iron tablet

Dh boleh ambil iberet ke skrg ye.usia kndugn 5miggu

4 Balas

Hai sis, tak boleh ambil ubat tanpa nasihat doktor. Haritu saya pergi farmasi tanya pasal iberet, dia kata utk pregnant mom yg hb low. Sis hb low ke? Doktor suruh makan iberet ke? Setahu saya nurse akan bagi slip ubat ikut apa yg badan kita kurang/perlukan ikut nasihat doktor.

mkn iberet time second trimester sbb mmg akn sembelit klu consistent mkn. ni pengalaman sy la. klu new obimin okay lepas 8 weeks sbb tu pun sembelit tapi tak teruk sgt. mula2 mkn folic acid je pun dah ok. klu tak de kncing manis minum susu anmum ke pun dah ok dah.

Awal2 folic acid. Iberet tggu arahan doctor. Sy hb cantik xperlu mkn. Sbb kebetulan mknn yg sy biasa mkn mmg tggi iron. So sy mkn new obimin je. Then setiap kali checkup dr akan tmbh ubat ikot keadaan badan kita tengok la apa masalah atau apa yg kurang.

saya dari 5week consume iberet...sbb masa tu scan klinik swasta..jd doc terus bg iberet...smpai ke skrg usia kandungan 37 week msih consume iberet ..nurse kk okay je...siap suh terus consume...