Assalamualaikum Kami nak Tanya kenapa ya sejap khwin brpa hari Bulan x dapat rezeki lagi sbb ape ya?

Sedih sgt?

12 Balas

emm rezeki kan bukan kita yang pegang. harap positif ya. baru beberapa bulan. ada sebab kita diberi rezeki anak ada sebab juga kalau tak diberi. percaya saja dengan perancangan Allah dan fikir baik2. ada anak pun ujian takda anak pun ujian. kadang kita rasa dah bersedia tapi Allah rasa kita perlu belajar banyak lagi atau Allah nak isteri awak dan awak enjoy honeymoon. tidur cukup dan macam2 lg. harap boleh positif. awak ketua keluarga kena jadi positif demi isteri awak. kalau dia terbaca ni pun dia sedih. just wait. Allah sebaik2 perancang.

Kalau manusia ni tuhan senang keja.. Lepas nikah teruih preggy.. Xpercaya tuhan ke? Sy pun tunggu 5 tahun baru nak dpt sorg.. Tp xpenah nak salah kan tuhan.. Dia bagi lambat ada sebab.. Apa pun enjoy dulu hidup berdua kenai dulu perangai masing2..waktu bercinta xsama mcm dah kawin.. Abai kan org keliling kata mcm2.. Doa tawakal usaha.. Bukan mengeluh bersedih..

Ada byk sebab. Puan boleh amalkan petua2 yg ada. Ada kawan sy lepas berurut kesuburan dia pregnant, ada juga yg jumpa pakar sakit puan. Plg mudah sekarang boleh try install period tracker utk tgk bila waktu subur and bersama pada waktu tu. Semoga dipermudahkan.

Sabar.. Doa, Usaha. (suami isteri usahkanlah berurut untuk kesuburan, or ambil supplements tambahan). Allah Akan bagi bila dia tau hambaNya bersedia. Just enjoy je moments bersama suami isteri dlu.. Honeymoon dulu..

Kalau xsmpai stahun lg jgn risau sgt..lgpun kalau Allah nk bg rezeki tu insyAllah ada..xelok pertikai kan ye..😅 cuma kalau dah sthun lebih msih blm ada, boleh ikhtiar berubat..

Belum rezeki. Allah bagi peluang kenal pasangan lebih mendalam, lebih matang dalam rumah tangga. Sentiasa positif dengan perancangan Allah ye. InsyaAllah ada rezeki nanti

Usaha, doa dan tawakal. In Shaa Allah, rezeki ada. Sy kawin nak hampir 3 tahun. Alhamdulillah, tahun ni bru melekat. Da week 11, smoga baby kuat, sihat dan selamat. Aamiin...

sabar . usaha lg . kalau ragu² . cuba pergi klinik buat ujian kesuburan suami dan isteri . blh dptkn nasihat dr doc ape yg perlu dilakukan .

Sy tahun ke 5 br dapat😊 jgn stress2 just enjoy the moment berdua.. pg travel sama2 and etc..

Bersabar. N berusaha.. abg sy dpt zuriat pd ulang thn ke 8 .. tu pun jmpe doctor.