luahan

Sedih rasa hati.. Orang lain berpantang, anak disisi... Anak saya dekat hospital.nak raya dah ni, lagi lah sedih... Anak saya lahir tak cukup bulan.. Baru 28 mnggu 5hari... Emmm.. Doakan anak saya sihat, cepat naik berat ye mumy2 semua...

17 Balas

Doa yg baik2 utk ank. Doa seorg ibu paling berkat. Saya faham perasaan awk sbb saya pon pernah ditempat sama mcm awk. Ank saya lahir je ade komplikasi dduk icu 10 hari. Berpantang sorg2 kt umah tapi ank dkat hospital. Setiap hari suami ulang alik rumah-hospital dgn jarak kira-kira 40minit hantar bekalan susu. Saya pump susu bdn setiap hari sbb tanak bg baby minum susu formula. Ibu kena gigih & cuba bg susu bdn dkat ank sbb susu bdn pon boleh buat antibodi ank kuat. Alhamdulillah bila ank dah ada dpn mata lega sgt2 rasa. Banyakkan berdoa utk ank😊

4y ago

Semoga ank sis sentiasa dilindungi Allah swt & urusan sis dipermudahkan. 22hari lama jugak tu ye.. Ank saye 10hari tu pon saye keep on positive walaupun ank xdpt minum direct, tapi at least ank dpt jugak merasa susu bdn ibu guna botol. Mungkin jugak sis sbb anak xisap so xde rangsangan. Sis cuba try berurut dgn tukang urut. Mintak dia urut full body banyakkan susu

Its ok awk....xperlu sedih....pkir mcm ni...bby tu sygkan ibu dia..nk bg ibu bpantang lebih mudah tnpa bby....sy dlu pon ank 1st bsalin 28w..40hri lebih dok nicu...sy pkir mcm tu...smpai skrg kalau tgk dia rasa tharu sbb kecik2 lg dah syg kat kita...xnk kita susah😊😊

4y ago

Iye mumy... Trima kasih kata2 tuu...

Semoga baby sis sihat2 shj. Maaf nak tnya sis, Apa tanda2 sis melahirkan baby tak ckup bulan? Sy risau jg ni perut asyik mengeras ja, hri ni sy bru masuk 28 minggu. Sblm tu mmg sllu sgt perut mengeras padahal masi awl lagi. Hidung pun kerap berdarah

4y ago

Sy sakit pnggang,sakit bwh ari2 tuu.. Itu je.. Tnye kelinik dorg kata normal.. Sy pun ok laa.. Siap bwk moto lagi.. Blik tu sakit mkin kerap.. Col suami nak pgi hstal.. Smpai hsptal dah bkak 5cam...n lpas tu tros sy brslin...

Sabar ye puan.. ank sy 33minggu dulu ulang alik jg 20km pagi petang nk tngok baby..mula2 down juga rasanya.. bila tngok kiri kanan nicu ada yg kecik lg dri anak sya sya rasa lbih kuat dan semangat lagi.. mlm2 sy nangis ingt kn baby..

4y ago

Iye sis.. Sama laa.. Bila mlm msti akn engt dkt ank.. Sy dgn hstal jaoh.. Suami keje.time cuti baru dpt tngok. . Na bwk krta sndri ta pndai.. Allahh... Rindu sngt dkt ank...

Sy pun berpantang ank kt hospital..lahir 36w tp berat 1.65kg..19 hari duduk hspital..alhamdulillah dah kluar hspital ari ahd..boleh beraya..sntiasa bdoa..doa ibu mujarab...

4y ago

Iye mumy.. Sy sntiasa sdoakan anak sy.. Anak sy berat 1.12kg...mksud arini dah 22 hari anak dkt wad...

Semoga baby cepat shat n blh keluar hospital secepat yg mungkin aamiin.. Ank kwn lahir pramatang..kena thm di nicu 1bln lebih..Allah sedih rasa ..

4y ago

Sama2

Cepatnyer awak bersalin!! Macam mana boleh jadi cmtu ek?? Ada tanda2 yg ketara ke? Masa check up keadaan baby n awak ok x?

4y ago

Pgi tu mmg sy ad check up.. Smuanya ok.. Sy tnye nurse normalkah sakit belakang,skit ari2.. Skit peha.. Die ckp normal.. Sy pun ok laa.. Blik dri klinik..sakit kerap.. Tros col suami ajk hsptal..smpai hsptal dah bkak 5cam..

Berdoa byk2...kwn sy pn cm tu jgk.alhamdullilah ank dia dok dlm tu x lama pn

4y ago

Iye mumy... Ank sy dah 22hari mksud harini. .tak tahu bila boleh keluar..

Semoga terus kuat puan..semoga dipermudahkan segala urusan puan dan baby

4y ago

Sama2 😊

Semoga anak sis cpt sihat kuat dan boleh balik rumah cepat.. Amin..

4y ago

Terima kasih... Aminnn..