Nama anak.

Sedih pulak bila orang kata nama anak saya pelik. Aidrey Ilyasa bin Mohamad Nor Amrey. Pelik sangat ke? Ada cadangan lain tak? Kalau boleh nak simple je dan pendek. Huruf A.. Baby keluar puasa nanti ?

36 Balas

Takyah la kisah pasal apa orang kata. Penat² cari nama pastu nak down sebab orang kata 'pelik' tu buat apa. Nama unik orang tak ramai guna you should be proud la. Takkan nak tukar lagi kot semata nak jaga hati orang? Adoi la anak kamu pon, bukan anak orang. Biar je macam tu.

Xpelik pn..cume mngkin berBelit sket lidh nk mnyebut😅... Nk pilih nma ank jgn yg berst nk nyebut..tkot xserasi kt bdk yg nk bwk... Nma Pnjng² xpe..jnji senang dn ringan nk sebut... Tu petua org2 tue la... Pe pn terpulang pda sis..☺

Ok je nama anak sis. Kalau ada maksud y elok apa salahnya. Macam saya nak isi nama anak Muhammad Ukail Rizqi. Tapi suami tak nak isi nama Ukail tu 😪. Suruh tukar. Dia nak suruh isi nama Rejab sebab anak nak lahir bulan Rejab.😪

Buat pe nk ikot ckp org.. tu kn ank kyte.. biar p pe org nk kate.. asal kn mksd nme yg baik2 ok je.. sy pnh dgr nme yg lg pelik dr ni.. ni mne biase2 je.. sdp je bunyi ny.. sy suke nme nii 👍

Asal nma yang baik makna yg baik.. nma tu yg Allah panggil dkt akhirat nty. baik nma baik maksud.. hari2 panggil nma penuh in shaa Allah ,akhlak ank pon baik mcm mksd nma☺️

Mungkin sebab ejaan tu orang kata pelik... Tapi nama cantik jaa... Nama nabi Ilyasa.... Sedap nama tuu... Nama anak saya A jugak.. Ali... Kalau cadangan... Alyas... Annas... Aniq...

4y ago

Kalau gabungan boleh letak HABIB ALI...

Nama ank sis sedap n cantik je pada pandangan Mata sis..abaikan je mulut2 org..asalkan nama dgn maksudnya baik2 udah..✌️✌️.. diorg x pandaii sebut la tu..pedulikan jek...

Sedap je nama aidrey tu.. Jrg jumpa.. Sy pn bakal lahirkan baby boy.. Suami nk bubuh name Rafie Huzaifah b. Muhammad. Sy mcm tk berkenan.. Tp dh suami suka name tu.. Ikut je la😄

4y ago

Sedap nama..mula husband nk letak nama 2..tp gelaran tambah 1 nama, dgn rafie jd 3 nama..pnjg pulak katanya...

Tak kisah nama apa,anak sis kan. 9 bln sis usung p mai p mai buat apa nk ikut mulut org, asalkan nama ada maksud yg baik ,senang nk tulis dlm tulisan jawi.. 😅

Sedap nama anak sis. Kalau I, I suka nama anak I pelik as long as bukan nama haiwan la mcm tiger apa semua tu. Sbb nama pelik tu lain dari yg lain hehe