?

Sedih kenapa sampai sekarang belum dikurniakan zuriat..kekadang bila tengok kawan kawan yg hantaq pic pregnant test dekat aku teruih sebab aiq mata tetiba jatuh..tak tau sama ada ni tanda happy sebab kawan bff aku pregnant atau aku sebak sebab aku belum dikurniakan zuriat until now..kenapa ya allah engkau uji aku sebegini..sumpah aku cakap kekadang tak sanggup dengan ujian ni..allah nak cerita dekat family sendiri semua tak pernah paham perasaan aku.malah dikatakan lagi masih awal lagi..nak cerita dengan suami suami pon bukan paham sanggat bahasa melayu cakap cina manalah aku reti...kekadang pendam lagi memeritkan ...??

26 Balas

Sabar ya sis .semoga kita semua diveri kesempatan untuk mengamdung. Lain pula cerita saya,hampir 2 tahun kawin, masih lagi belum pernah mengandung.laat2 sy gagahkan juga diri untuk cek kesuburN di kk. Dalam prosess 1per satu ujian, sy diarahkan buat pap smear. Semasa melakukan papsmear sy redha, misi tersebut kata nmpk pangkal rahim sy bengkak. Dia panggil doctor sakit puan, lalu doc pun tgok pelik. 2 org doc yg tgok. Lalu misi tersebut tanya sy, ada ke keluarga penghidap kanser. Sy kta ya 2 belah pihak mak ayah sy ada kanser rahim🥲. Allahu .luluh seluluh luluhnya hati saya ini. Sampai sekarang sy rasa saya ni tak berguna pun dlm hidup suami sy. Dan sampai sekarang suami tak tahu apa result sy. Hari2 sy menangis.bila nk tdur sy tgok muka suami sy rasa bersalah. Sy rasa sy tak guna.buang masa dia je kawin dengan sy tapi sy langsung tak boleh beri dia zuriat 😭 kawan2 semua doakan sy ya, supaya sy sembuh dari kanser ni. Sy juga nk mengndung n merasa mnjadi ibu macam kalian. 🥲