?

Sedih kenapa sampai sekarang belum dikurniakan zuriat..kekadang bila tengok kawan kawan yg hantaq pic pregnant test dekat aku teruih sebab aiq mata tetiba jatuh..tak tau sama ada ni tanda happy sebab kawan bff aku pregnant atau aku sebak sebab aku belum dikurniakan zuriat until now..kenapa ya allah engkau uji aku sebegini..sumpah aku cakap kekadang tak sanggup dengan ujian ni..allah nak cerita dekat family sendiri semua tak pernah paham perasaan aku.malah dikatakan lagi masih awal lagi..nak cerita dengan suami suami pon bukan paham sanggat bahasa melayu cakap cina manalah aku reti...kekadang pendam lagi memeritkan ...??

26 Balas

Anak tu juga dalam kelompok rezeki. Bersabarlah. Nikmati dlu hidup berdua. Sebab bila dh ada anak nanti Agak kurang dh masa bersama dgn pasangan. Waktu tu perhatian banyak diberi utk anak yg nak membesar. Sy pun bnyk kali gugur. 6 tahun kawin. Baru lekat balik. Amik masa. Banyakkan doa. Sabar and jgn putus asa. In shaa Allah ada rezeki sis nanti. ❤❤❤

4y ago

Sama sama

sabar sis.. sy pn menunggu 4 thn br ade rezeki.. 1st pregnancy aug thn lps mase tu usia perkahwinan 3y8m tp diberikan peluang merase sebln je.. genap 9w4d kandungan gugur.. sedih tu mmg sedih.. lps pantang 2 mgg, alhamdulillah lekat blk n skang dh msk 24wk..kt xtau bila mase yg sesuai utk dpt baby.. sumenye dh diatur cantek sis..

Saya 8 thn & 4 kali gugur. InshaAllah bln 4 bersalin. Ubatnya sabar, sabar sabar. Jgn terlalu fokus pasal anak. Allah beri rezeki lain dulu. Hargai pasangan. Selaluziarah ibu bapa. Banyakkan bersedekah. Yakinlah Allah beri pd waktu terbaik. Sy doakan yg masih ttc dikurniakan zuriat dan dipermudahkan urusan kita semua.

4y ago

Sy nak tambah lagi mcm yang lain cakap, bersyukur atas segala nikmat yg diberi. Kalau org tanya, jawab je - doakan sy dinerikan zuriat. Maafkan org yg bertanya tu. Mereka takkan faham situasi kita sbb mereka terus diberi rezeki anak. Sedangkan Allah beri ruang utk kita kenali pasangan sedalam2nya. Hargai masa tu. Setiap org ujiannya berbeza. Keep positif k. Semoga kita mendapat apa yg dihajati mengikut ketentuan Allah. Kuatkan hati ok

Sabar sis bila sampai waktunya Allah bagi. Macam kakak sy dah hampir 10tahun kawen masih takde anak lagi sampai dia pon dah giveup dan lali dengan org tnye tapi tipulah takde sikit pon perasaan sedih tu kan. Tapi cuma amek positive jee mgkin dia nak bagi enjoy berdua dulu ke. Kuatkan semangat ye🤗

Sabar sis..sy pun mcm tu dulu kwn asyik tya bila nk ada anak..kalau setahun sekali takpe tya..ni setiap kali kitaorg chat..mentang2 dh ada anak 😒 tak fikir perasaan kite ni ha..skrg ni alhamdulillah Allah dh bagi..banyakkn doa..kurangkan minuman gas, kafein n amalkan folic acid..insyaAllah

Sis positif je dgn Allah, sy kwen stahun lbih bru sah preggy, ble bgtau suami jeles abg2 kwen lmbt smua dh ad ank, suami ckp positif dgn Allah.. tup2 Allah bg rzeki ngam2 due cuti sem 3bulan.. sy amal acid folic jgk and smpat mkn madu wawa zainal

Sabar ye sis..jangan tanya kenapa Allah uji, banyak lagi nikmat lain Allah dah bagi pada sis..kena redho dan blapang dada..InshaAllah bila waktu dah sesuai Allah akan bagi..banyakkan berdoa dan jangan putus asa💪🏻💪🏻

Ada ramai yg mcm ni sis.. Ada yg pregnant, tp anak meninggal.. Ada yg xpernah pregnant 10 thun ++.. Ada yg sllu pregnant tp smpai 12 minggu shj.. Bg sy, pregnant yg xjdi tu lg sakit drp xpregnant..

Sabar sis ,. Insyallah , allh akn kurniakan zuriat kt awak .. Cepat atau lambat je ... Semoga sis tabah ye ... Ssye doakn sis cpat2 DPT zuriat ... Aminnn ...

4y ago

Sme2 .. Sye pn bnyk kawan2 yg lmbt DPT zuriat .. Alhmdllh ad yg dh DPT zuriat .. Lmbt atau cpat je ..

Sabar sis... Saya pernah mengalami mcm yang sis rasa....banyakan berdoa saja sis dan berusaha....