Buku pink Hai..nak tanya kalau second baby pregnant minggu ke berapa boleh buka buku pink?

12 Balas

Sy belum buka buku lg. Dh 16w. Punya tunggu kk bg Tarikh appointment. Call klinik susah nk berangkat. Dh direct nurse in charge pun sampai skrg tk dpt Tarikh, suruh tunggu dia call nnti. Kita nya debor buka buku lambat. By next week tkde respon buka swasta jela kot.

9mo ago

lambatnya kk nurse buat keje. kk pat sy ok je. dtg walk in nak dpt kn tarikh appointment, nurse akan bg satu kertas memo, dtg tarikh ni sekian2. x perlu tnggu call. da dpt tarikh tu, nanti terus boleh buat buka buku pink masa tu.

Saya pon belum buka buku pink lagi..sbb ada pergi klinik swasta..minggu ke 9 baru check up balik dan bole buat buku pink lepas tu. Doctor nak cek dulu then baru pergi ke KK utk buat buku.

9mo ago

Ok..terima kasih..sy da whataspp nurse yg handle sy masa pregnant dlu..dia soh antr buku pink yg lama dlu..dia tulis2 dlu..nnti app dia bgtau ble

Sy second baby,8week dh buka buku..bgantung kepada klinik kesihatan..apa2 pon,bila dah sah mmg mengandung cepat2 p klinik booking tarikh nk buat buku..nk kol dulu pon boleh..

9mo ago

Ok..terima kasih..nurse yg dlu handle sy mase 1 pregnant da setkan appoiment da..

Sye call kk dlu hritu utk app. 10w kk sruh dtang buka sec buku pink, and dia minta sye bawa buku pink time pregnant first baby dlu.

9mo ago

ok..Sama sama 😊

standard sblm 12w. xkisah brp kali buka buku pun. walk in buat appt mcm biasa, bawa buku previous pregnancy sekali.

Sebelum 12w seeloknya, call kk utk booking, nanti kk akan call balik, buku pink lama nanti kena bawak juga.. 😊

7week sis ..saya minta temujanji ngam ngam 7 week dia suru dtg KK .. tapi apa apa pun kol KK dulu

First baby ke second baby ke third baby ke semua sama je procedure nya

9mo ago

x sama la sis KK tempat sy .. masa anak pertama tu .dia suru buat UPT dekat KK dulu comfirm kan walaupun dah scan dekat luar atau buat upt kat luar .. lepas buat upt kat KK baru dia bagi temujanji buka bukupink .. tapi anak k3 nie lain cikit sis .. kol dia suruh bawa copy ic surat nikah .. lepas dah bawa htr sana nanti diorNg akan kol .tapi best nya x perlu buat UPT dah. terus cekup mcm biasa ambik darah apa semua

10w keatas da boleh buka buku pink.

Sebelum 12 weeks.