puasa

Sebenarnya,macam mana kita nak tau yg kita dah tak larat nak puasa?? Sbb normal je mcm biasa..,tak makan tak minum mestilah rasa lapar dahaga..bezanya bila start masak tu,tenaga da guna,lebih cpt penat & gigil2..skrg tga preggy 26w.sbna nya okay je ke?

2 Balas

Kalau sis rasa mcm biasa, baby gerak ok , tak ada masalah. Bergantung pd badan masing2. Officemate sy siap boleh puasa full masa mengandung. Sy thn lepas x dpt puasa full. Beberapa hari saja. Sebab tiba2 kena gastrik sakit perut tak bleh nak cerita. Pastu detect ketuban kurang smpai kena tahan wad. Dah masuk 8 bulan masa tu. So, decide tak puasa. Sayang ke baby yang kelaparan rupanya.

4y ago

Hurm.. Saya dulu pun mcm menggigil juga, sebab lapar sgt, tp tahan je sebab jadi beberapa minit sebelum berbuka. Esok hari pun still puasa, tp x tahan dah . Tgh hari rasa lain macam gigilnya. Dengan masuk angin lagi. Terus berbuka.

Ikut baby, mungkin Kita ok tapi baby? Gerak macam biasa tak?

4y ago

Kalau ok Tak apalah