Week 6, memang rasa seperti nak period ke..

Rasa gelisah sebab bahagian biasa tu macam nak datang bulan..tapi hakikat nya rahim ada baby, ini normal ke?ke saya sorang je rasa macam itu😅..dah week 6 tetiba tak ada selera makan,harap larat laa puasa ini..sebab baby mcm lapar,tapi mummy nya tak ada selera nak telan makan masa sahur,buka pun sama😌 #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Cramping awal hamil tu mmg normal je sebenarnya. Tapi kalau nak puasa ni makan kena cukup masa sahur dan berbuka. Energy tak cukup nanti mudarat pada awak jugak. Lagi pulak awal kehamilan mmg akan terasa letih. Skrg ni awak lebih tahu keadaan kesihatan mcm mana. Alhamdulillah bagus nak cuba tapi kalau sampai mudarat jgn paksa diri, nnt ganti je dan bayar fidyah

Better bbuka ya. Cramping xbagus awal2 ni. Awl2 bby perlu nutrisi. Xselera makan pun kena juga mkn. Cari apa2 yg awk rasa blh telan. Folic acid kena mkn, sntiasa minum air utk dehidrasi. Klu dehydrated, nk ulang alik hospital lg susah.