Berat Ideal

Sebenarnya berat badan yg ideal nak naik berapa kilo? Masa awal pregnant berat saya 53kg BMI okay... then mid of 1st trimester naik 1kg.. 54kg okay la nurse tak ckp apa2. End of 1st trimester/awal 2nd trimester haritu turun balik 53kg berat asal.. pastu nurse cakap I xmakan ke.. suruh makan sbb I mmg x lalu sgt nak makan time awl pregnant.. pastu now I dah mid 2nd trimester (22weeks) pergi check up naik berat 2kg.. so kira dah 55kg.. pastu dia cakap I naik banyak pulak.. nak naik ke nak turun ni ??‍♀️

9 Balas

1 setengah kilo kot sebulan ..masa doc sarankan sya...tp berat sya turun pulak