Berat berkurang ketika mengandung

Assalamualaikum. Saya nak tanya, saya dah pregnant 14 weeks.. Saya baru keluar dr fasa morning sickness dua minggu lepas.. Berat saya berkurang 3kg sbb asyik muntah waktu 1st trimester.. Then bila dh okay ni, berat naik balik 2kg, tp sbb tiba dua hari ni ada muntah, berat saya jd turun balik yg 2kg tu hilang.. Normal ke mcm ni??? Adakah muntah tu dtg balik sbb effect saya makan zincofer?? Sbb waktu 1st trimester saya amik obimin tp 2 kali je mkn pastu stop sbb muntah terukk smpai dehydration dan ada ketone(toxic) dlm air kencing saya.. #1stimemom #advicepls #firstbaby #pregnancy #bantusharing #ingintahu

1 Balas

sy berat 68-70 static Naik turun gitu je. 16w. sy mkn obimin. fasa alahan kurang tp selera mkn msih blm adq

3y ago

Ohhh huhu maksudnya bukan saya sorg la kan.. Jd risau sgt bila x naik2 berat ni huhuhu sbb xnmpk baby dlm perut ni mcm mana kan 😅😅😅