Brpa kenaikan berat badan yg disarankan time pregnant?

Masa bukak buku berat sy 53kg,skrg dah 5 bulan berat sy 57kg. Nurse ckp sy kuat makan. Sy tgk org lain pregnant naik sampai bpuluh kilo..? 🤔

1 Balas

berat badan ikut pada BMI jugaa sis..Macam saya masa bukak buku 60.5kg sekarang 30w berat saya 68.5kg nampak macam sikit tapi nurse pun cakap berat saya naik mendadak.Mungkin sebab ikut pada Carta bulanan tuu berat kita lebih jadi sebabtuu doc cakap macamtuu..