Berat makin turun

Normal ke berat bila start 2nd trimester makin turun. Saya dah naik 2kg time 1st trimester then tetiba bila masuk je 2nd trimester, berat makin hari makin turun. Skrg dah lost almost 3kg. Saya xde muntah2. Makan mcm biasa cuma berat mcm tak naik2. Baby alhamdullilah still ikut berat based on edd. Cuma risau plak. Normal ke?

1 Balas

Sy berat turun 1kg, then nurse suruh dtng 2 weeks lagi untuk pantau. Kalau berat turun nurse ckp, mmng kena pantau..

8mo ago

Mcm sy dia pesan suruh makan benda yg sihat then kdng2 makan laa aiskrim sbb aiskrim blh tambah berat badan ibu n baby 😂 First soalan hrituh dia tnya sy ada alahan ke, if ada alahan normal berat turun. But kalau xada alahan tapi berat turun tuh yg kena pantau. Then dia mcm nasihatkan jngn stress stress enjoy je time kita prgnnt. Kena positifkan diri..