Maaf nak bertanya

Sebelum nikah dgn suami period saya mmg tak teratur kadang² datang lambat kadang² tak datang... Persoalan saya sebelum nikah bulan 8(2021) last saya period bulan 6 lepastu bulan 7 saya tak period langsung sampai nikah.. Dah genap seminggu nikah saya saja test upt tiba² naik double line terang pula tu sedangkan saya tak period langsung selama 1 bulan lebih... Masa saya pergi confirm pregnant doktor sahkan saya mengandung dah 9week so doktor cakap saya dah mengandung dari bulan 6 mcm tu sedangkan saya sebelum nikah tak pernah bersama dgn suami kenapa boleh jadi mcm tu ye?? Dan lagi satu adakah anak dalam kandungan saya dikira anak luar nikah?? Saya pernah tanya doktor mcm mana saya boleh mengandung sedangkan period saya tak teratur...

1 Balas

normal tu. dia kira dari hari first awak period (bulan 6), bukan hari awak bersama suami. kalau doktor scan, keluar 9 weeks, awak ikut aje kalendar dia. kadang2 boleh berubah. saya pun period tak regular, setahun sekali