Ada x mommies yang buka buku pink masa kandungan dah cecah 12 minggu??

Sebab baca dalam google, perlu buka buku pink sebelum kandungan masuk 12 minggu..

14 Balas

Lebih kurang sya.. Ada je..kt tmpt saya, sampai yg 3bulan pun baru buka.. Tapi dia dah anak 3, dia mls nak bukak awal..., dia bg alasan kt misi, dia pun tk sedar pregnant.. 😅 Tapi kalau awak dh 12mggu dan anak pertama tu dah boleh sangat bkk buku.. Itu yg Seeloknya la...

ikut kk. ade kk okay je. especially time covid ni kena buat appointment dlu nk bukak buku. kalau dah confirm pregnant, dah scan kat klinik swasta bwk je result scan tu pergi kk masa nk bukak buku pink.

sy dapat tarikh appointment buka buku pink waktu 13w lebih..even wktu nak set appointment tu dah inform nak masuk 11w dah. semuanya bergantung pada nurse yg incharge. call kk utk appointment 😊

Sy bukak buku 11week.. sy dtg kkia 8week mse tu , mmg g kkia untuk amek tarikh appointment je... nurse y bg tarikh appointment bukak buku pink mse 11 week... call atau tanye kkia dulu..

sy 10 minggu. sbb sy single parent and org ckap tak boleh buka buku klau takda surat kawin. bila tnya dalam ni ada yg ckap boleh jaa buka buku pink tu. baru laa sy pegi buka

Saya buka buku pink msa 13 weeks. Mmg kena marah. Nurse ckp seeloknya 6 weeks ke atas dh boleh buka. Lgi cepat lgi bgus boleh pantau..

sy 12wk...sbb tarikh tu kk y bg by appointment...tp sy trus beli folic acid kat farmasi..sementare tgu cek kk

sy buka buku pink masa 13w4d.. nasib doc x mrh.. nurse salah bg tarikh appointment 😅

sy haritu pegi kk masa 9w utk bukak buku. skrang tgh tunggu kk call

sy pom nurse bagi tarikh suh pi bukak buku pink..msa tuh 13 week