cara nak cuci lidah baby

Sebab anak saya dekat lidah ada putih2... saya dah try cuci tapi taknak hilang kesan putih tu.. boleh tak bagi tips cara berkesan nak cuci lidah baby....

2 Balas

Mcm sy mak sy ajar.. biasanya gune lmpin bby..bshkn dgn air suam sikit..kmdian gosok pd lidah bby perlahan2 smpai putih tu ilang ..kekdg dlm smggu 3 kali buat..tgk putih tu tebal or x.alhmdulillah ok..memula ms dia sblm 5bln dia akn alami mcmtu..nti dh bsr skit tgk2 lidah dh brsih..dia bersihkn sndri..tp mebi depend on bby kut..ada bby yg sndri..ada yg prlukn bantuan mommies nye tuk brsih kan.. 😉✌

4y ago

ya btul

tq sis 🥰 bby sya bru 1 bulan 8 hari.. dia ada minum susu tepung juga, putih tu tebal ... sbb tu sya takut sis 😔