Cara atasi selapuk putih di lidah

Macam mana cara nak cuci lidah anak yang ada selapuk putih. .rasanya mulut anak berbau disebabkan lidah tu. .kebetulan pulak anak tengah selsema sekarang ni. .#anakfirst #2y6m

1 Balas

kalau 2y dah boleh berus gigi dah tu. try berus lembut kat lidah Tu jgk

2y ago

Hai sis. .terima kasih sudi jawab. .sy dah biasa berus gigi anak sekali dengan lidah tapi entah tiba-ii ada selapuk putih tebal. .mngkin cara berus lidah x betul. .alhamdulillah lepas 2 3 kali fokus berus di lidah. .lama-ii hilang sendiri. .risau jugak sbb umur 2y mulut dah berbau 🤭 skrg dah x berbau dah 😍